Bilen

Bil
Modell Toyota Corolla
Klass Grupp H
Motor 2.0l 16V
Effekt 220 hk
Olja Castrol Edge
Bränsle Shell V-Power, säkerhetstank från ATL
Växellåda Tractive 5-växlad sekventiell
Väghållning Hjulupphängning designad av Mats Karlsson på Unic AB, Öhlins fjäderben
Bromsar AP och Alcon
Däck BF Goodrich
Vikt 1050 kg

Historia
1999 drog Toyota och Castrol igång Toyota Castrol Cup. Toyota Team Sweden med Leif Asterhag i spetsen byggde tillsammans med Stefan "Pitan" Erixon 10 Toyota Corolla i klassen grupp H avsedda för cupen. Bilarna var kompromisslöst byggda, hjulupphängning fram och bak fick ny design, motor med varriabla kamtider togs från Toyota Celica och trimmades av UltraMotors, Öhlins byggde stötdämparna, Sellholm tog fram en 5-växlad dogbox och nytt elsystem med silverledare byggdes.

Efter hand uppdaterades de flesta bilarna med sekventiella växellådor från Tractive. Idag finns bara en Corolla kvar med den ursprungliga Sellholmlådan. Även motorn kan uppdateras till bränslet E85 vilket ger ökad effekt. Utöver detta finns det väldigt få uppdateringar på Corollorna sedan de byggdes.

Trots att Corollan börjar få några år på nacken är det fortfarande en av de snabbaste 2WD bilarna. Motoreffekten är mycket lägre än Kit Cars från VW, Opel, Seat, Renault och Saab men väghållningen anses av många som Corollans verkliga styrka. Av de tio ursprungliga Corollorna finns alla kvar och de har till och med blivit fler efter att ytterligare en bil byggts.

Toyota Corolla är förmodligen den mest framgångsrika bilen i modern svensk rallyhistoria. Under de år som det tävlats med Toyota Corolla har de tagit ett antal mästerskapstitlar. Daniel Carlsson, PG Andersson, Leif Petersson och Jonas Wigren är exempel på några förare som kört och vunnit med Corolla.

Partners