Tävlingar
Kalender 2014

Racing


11/4
2/5
9/5
30/5
27/7
8/8
10/10


MSLS Mantorp Park
ERCup Gotland Ring
MSLS Linköpings Motorstadion
MSLS Mantorp Park
MSLS Mantorp Park
MSLS Gelleråsen

MSLS Mantorp Park

Resultat

Mellansvenska Långloppsserien Mantorp Park
pilResultat
pilBilder Rallybilden.se

Kent Persson, tävlandes för Årjängs MK, har i år bytt team och långloppsserie till teamet Nero Racing och Mellansvenska långloppsserien. Efter flera tunga säsonger med mycket tekniska problem hoppas han nu på bättre resultat. 

- Vi har haft det grymt jobbigt med de tekniska bitarna i förra teamet. Det var en otroligt konkurrenskraftig bil och fantastiskt fin att köra men problemet var alltid driftsäkerhet och det är den absolut enskilt viktigaste biten är man ska åka långlopp, berättar Kent. 

Med nytt team och ny bil startade Kent i helgens premiärtävling i Mellansvenska långloppsserien som kördes på legendariska Mantorp Park. Jämfört med tidigare så är det en betydligt kraftfullare bil med upp emot 400 hästkrafter. Totalt kom 27 team till start som under 8 timmar skulle göra upp om vem som kunde åka flest varv runt banan.

Nero Racing startar mitt i startfältet men efter 70 minuter när det var dags för första förarbytet så var teamet uppe på pallplats. Efter några hårda fighter så drar de på sig en bestraffning och rasar ner till en 6:e plats. Fighten fortsätter och mot slutet på racet så är de åter uppe på pallplats. När bilarna varit ute på banan i 8 timmar och målflaggan faller är Nero Racing på en andraplats med 288 körda varv. Vann gjorde Team 86 Invite tre varv före Nero Racing.

- Grymt härlig känsla att i nytt team direkt ta en pallplats! Men det var faktiskt inte så problemfritt som det verkar. Skillnaden är att den här gången tog vi problemen innan tävlingen istället för under. Mekarna gjorde ett grymt jobb och skruvade fram till tre på natten innan efter att rattstången gick av på kvällen. Vi gick i mål i  tävlingen med skaftet till en snöskyffel som rattstång! Men vad säger man? Nöden har ingen lag. Det gäller även inom racing, enligt Kent.

Nästa deltävling i Mellansvenska långloppsserien körs 9:e maj på Linköpings Motorstadion men innan det ska Kent göra ett inhopp i gamla långloppsserien ERCup på Gotland Ring den 1:a maj.

Årjäng 2014
Foto: Rallybilden.se

Årjäng 2014
Halvvägs in jobbet att transformera en snöskyffel till rattstång

Resultat från tidigare säsonger:

2014 Racing BMW 320 ERCup
2013 Racing BMW 320 ERCup
2012 Rally Toyota Corolla och Racing Volvo 244 ERCup
2011 Rally Toyota Corolla VBF DM och Racing Volvo 244 ERCup
2010 Rally Toyota Corolla VBF DM (7a) och Racing Volvo 244 ERCup (5a)
2009 Rally Toyota Corolla SuperCupen (5a) och VBF DM (Guld)
2008 Rally Toyota Corolla SuperCupen (5a) och VBF DM (Guld)
2007 Rally Toyota Corolla SuperCupen (6a) och VBF DM (Silver)
2006 Rally Suzuki Swift MKII Svenska Suzuki Cupen (Silver)
2005 Rally Peugeot Super Cup (4a)
2004 Rally Peugeot Super Cup (4a)
2003 Rally Suzuki Swift MKII Svenska Suzuki Cupen (Guld) Golf MKII Tarmac Cup (Guld)

Partners