Resultat arkiv 2004

Klubbtävling Kils MK, 041024
Resultat

Klubbtävling, 041024

Kils MK arrangerade klubbtävling med Säffle, Karlstad och Fryksdalens motorklubbar inbjudna. Totalt startade 20 bilar varav 8 från Säffle. En sträcka på 4km kördes två gånger. Som vanligt var vägarna i Kil riktigt bra.

Tigare i år arrangerade KP Motorsport ihop med ICA Hämnäs ett lotteri där pengarna oavkortat gick till Barncancerfonden. Förstapris var en åktur på tävling. Lyckliga vinnare blev Leif och Kerstin Pettersson från Årjäng som fick följa med till Kil och prova på hur det känns att åka rally.

Leif var först ut att åka med. Allt verkade bra tills vi stod på starten och upptäckte att vi glömt tidkortet 30s före start... Priset för tabben blev att vi kom iväg några sekunder sent. Trots tabben satte vi andra tiden totalt efter Håkan Broo på de bitvis snorhala vägarna.

I andra åket var det dags för Kerstin att åka med. Sträckan var halare i men med tidkort kunde vi kapa tiden två sekunder ändå. Tiden räckte till en fjärde plats totalt och bästa tiden från Säffle. Helt ok resultat. Bäst av allt var ändå kommentaren från en skakig Kerstin:

"Det var obehagligt varenda meter!"

Tack till Kils MK för ett bra arrangemang.

Rally Hedemarken, 040925
Resultat
Tidigare har deltävling i Norska Mästerskapet varit detsamma som breda, snabba och hårda vägar. Rally Hedemarken hade mycket varierande vägkaraktär. Bitvis mycket snabbt och brett men även partier där de flesta skulle dra sig för att köra fortare än gånghastighet med traktor. 8 sträckor på totalt drygt 10 mil.

Första sträckan var en publiksträcka på knappt en kilometer. Vi tog dagens första sträckseger 0,5 s före Erik Nordahl och 0,6 s före Marcus Foss. Sen tappade vi tempot. Inför SS5 låg vi 23 s efter Erik och 5 s efter Marcus. Den över 2 mil långa SS5 gick bra, fint flyt utan några misstag. Tiden var riktigt bra, 6 s före Marcus och 18 (!) före Erik. Nu var det riktigt fight om pallplatserna, de tre första bilarna inom 5 s efter drygt halva tävlingen.

Följande sträckor gick också bra, vi tog ytterligare en sträckseger men låg ändå 4 s efter Erik inför sista sträckan. Marcus låg 3 s bakom oss. Sista sträckan kom att bli helt avgörande. Det blev tight. 15 km i fullfart och endast 2 s i skillnad mellan de tre snabbaste. Erik tog hem ytterligare en deltävlingsseger och vi säkrade andraplatsen före Marcus.

Tyvärr räckte vår 2:a plats inte till att klättra totalt i cupen, vi får nöja oss med en 4:e plats totalt i Peugeot Super Cup 2004. Det känns ändå ganska bra, vi har hela tiden varit med och fightats om sträcksegrarna men oflyt har hindrat oss från att nå några riktigt bra resultat totalt.

Strömkarlen, 040904
Resultat
Nästan 6 mil specialsträcka på riktigt fina vägar. Tyvärr var det tunt i klassen grupp A <1600cc, Lasse Storm i en Citroën grupp N <2000cc fick bli den som vi jämförde oss med. Första sträckan gick lite sådär, vi tog oss i mål dock utan att det rätta flytet infann sig. Hur som helst, vi var 8s före Storm. Tidsdifferansen på 0.5s/km höll i sig hela tävlingen och i mål var vi 32s före Storm. Totalt kom vi på 15:e plats av drygt 100 startande. Skärper vi till oss lite ska vi vara med i topp 10, lite mindre luft i bakdäcken och inga gassläpp i snabba svängar så ska det gå...

Nu blir det lugnt fram till nästa cuptävling den 25:e september. Vi ligger 4:a i cupen men har chans till bättre placering om det går bra i Hedemarken som är finaltävlingen i Norska Mästerskapet.

Stort tack till tävlingsledare Micke för allt besvär vi orsakade!

Säfflespecialen, 040828
Resultat
Om vägarna i Kil är riktigt fina så är nog ändå Säfflevägarna ännu ett strå vassare. Vi åkte som andra förbilen efter Henrik Andersson och före Peter Zachrisson på egna noter. Eftersom vi åke förbil tog vi det lugnt, vinkade till publiken och satsade på att ta oss i mål för att inte göra tävlingsledare Kenneth Ax besviken. Allt fungerade perfekt, noterna lika bra som vilka arrangörsnoter som helst (till och med bättre än vissa...), bilen gick fint och om vi hade tävlat hade vi hamnat på 7:e plats totalt om vi hade tävlat.

Killingen, 040821
Resultat
Som vanligt var vägarna i Kil riktigt fina. Sträckorna kördes två gånger vilket innebar att andra varvet var det en hel del sten framme, både i kantarna och i spåret. Även om vi åkte i A-förare 2WD klassen hade vi några kompisar att jämföra oss med. Stefan Myhrer och Sveinung Bieltvedt, båda i Almeror. Den norska Almera Cupen körs ihop med Peugeot Super Cup och Almerorna brukar vara något snabbare än 206orna. Bieltvedt är den snabbare av de två med två deltävlingssegrar i cupen men å andra sidan kan Myhrer glänsa med fyra andraplatser hittills år.

Målet var självklart att klå de båda Almerorna, att ta de värsta A-förarna i 2WD är omöjligt med vår bil. Efter de tre första sträckorna såg vi att vi låg 8s före Bieltvedt och hela 29s före Myhrer. Ända fram till sista sträckan hade vi kört utan några misstag. Kan kanske tolkas som det gick sakta och det kan nog vara sant... Vi var väldigt sugna på att ta oss i mål för första gången på några tävlingar. I starten på SS6 blev det stopp i en halvtimma. När det till slut blev dags att starta var bromsarna iskalla och iskalla bromsar kan orsaka problem. Speciellt om första inbromsningen är i nedförsbacke till en tvär sväng och det är snabbt före. Medvetna om detta startade vi och lika medvetna om problemet var vi när vi åkte av vägen i första svängen efter raksträckorna. Som tur var var det en lindrig avåkning och det fanns inget som var hårdare än 206an i dikeskanten. Det enda som märktes efteråt var att vi tappat ca 10s på sista sträckan jämfört med de andra. I mål var vi 8s före Bieltvedt och 38s före Myhrer. Härligt! Vi tog oss i mål OCH klådde Almerorna.

Götenerundan, 040814
Resultat
Götenerundan är en av de bästa småtävlingarna och för oss blev det första tävlingen på över två månader. Eftersom vi inte hade några norska Peugeot kompisar att tävla mot fick Jonas Johansson från MK Ran i en Peugeot 306 vara den vi jämförde tider med. Jonas är med i toppen på den svenska Peugeot cupen. Första sträckan gick otroligt försiktigt, mitt på vägen och inga misstag förutom att det gick sakta. I mål var vi 1/10s före Jonas. På 16 km långa SS2 började det släppa lite, stundvis hade vi bra tempo men fortfarande saknades den riktigt bra attacken. I mål var vi 8s före Jonas. Det kändes riktigt bra, bilen var trygg på vägen och Yokohama däcken är en dröm att åka på jämfört med enhetsdäcken vi hade i cupen tidigare. Men bara några hundra meter in på SS3 tog det slut. Inre drivaxeln gick utan att vi ens hade varit i närheten av en dikeskant eller sten. Tråkigast av allt är att drivaxeln var ny inför tävlingen. Inget att göra, bara att kasta in handduken och ringa servicen...

Synd att vi bröt men trots att vi tog det väldigt lungt var vi med i toppen av 2WD bilarna. Bara att byta drivaxel och åka till Kil.

Aurskog-Höyland Rallyt, 040605
Resultat
Vissa helger ska man nog helt enkelt inse att man borde låta bilen stå kvar i garaget. Problemen började redan på torsdagen innan tävlingen när tåget åkte ifrån mig vid Södertälje Syd på väg till Värmland. Det blev en hyrbil istället, Statoil är en räddare i nöden.

Rekogniseringen på fredagen bjöd på försmaken till en smått fantastisk tävling. Stenhårt, kuperat och väldigt snabbt. Perfekt med andra ord! Men, när vi skulle åka in för rekognisering på en av de sista sträckorna talade sträckvakten om att vi fortkört på sträckan före och skulle kontakta tävlingsledningen. Helt otroligt! Jag såg polisen med lasern och kollade på mätaren, det hade gått max 53km/h där det var 50km/h! Snacka om nolltolerans...

När vi skulle få vår bestraffning visade det sig att vi skulle behöva vänta 2 tim på att dommarjuryn skulle bestämma sig. Fick hjälp av en kille som skulle agera ombud åt oss så vi åkte hem för att sova. På väg hem ringer killen och säger att vi inte var med på listan över de som åkt dit för fortkörning... Kul med folk som har koll.

Första sträckan på lördagen gick bra, vi var före Marcus och Erik men fick stryk av Christian med 4 sekunder på milen. Bilen kändes riktigt bra, äntligen hade vi inställningar som stämde bra. Andra sträckan gjorde jag en tabbe, gick för snabbt in i en kombination och snurrade på vägen. Blev som ett stop-and-go staff i ett hyfsat snabbt parti, tappade kanske 10s eller så. Ändå var vi bara 1s efter Marcus och ytterligare några få sekunder efter Christian. Det började kännas riktigt bra! Tredje sträckan flöt fint, tiden skulle ha blivit riktigt bra om vi inte hade missat en not. Resultatet blev en avåkning som satte stopp för fortsatt tävlande den dagen. Samma besvikelse som i Mountain Rally infann sig snabbt.

Förhoppningarna om en hyfsad placering i cupen är helt grusade nu. Men, vi har vid flera tillfällen visat att vi är med i toppen och har potential att vinna tävlingar bara det inte krångar. Det är en tävling kvar i cupen men för vår del är det helt kört, tyvärr. Bara att börja planera för Peugeot Super Cup 2005. Vi kommer att vara där, mer sugna än någonsin!

Laxåknixen, 040522
Resultat
Eftersom vi åkt på enhetsdäck i cupen har vi aldrig riktigt kommit oss för att prova något annat än Michelin på bilen. För att ytterligare prova lite lånade vi nya bakfjädrar av Christian Andresen som var mjukare än de vi haft tidigare. Vi provade däcken, Yokohama A035e kvällarna innan och de kändes smått fantastiska på hård väg.

Med högt startnummer på bottenlösa skogsbilvägar i Laxå var vägen allt annat än hård. Bilen var otrygg både på grund av fjädrarna och de för breda däcken. Med undantag av sista sträckan var vägarna riktigt dåliga. Resultatet var snudd på uselt men vi fick lite körträning i alla fall inför nästa cuptävling.

Numedalsrally, 040306
Resultat
Numedalsrallyt runt Rödberg skall vara Norges bästa rallytävling enligt norskarna. 230 startande i helgens tävling kan vittna om de drygt 10 milen specialsträckor höll mycket bra klass. Tävlingen ingick i bl.a. Norska Mästerskapet och Peugeot Super Cup.

Den stora nyheten inför tävlingen var att ett av Norges främsta rallyhopp, Marcus Foss, hade köpt Fredrik Larsens bil.

Direkt på första sträckan höll Erik Nordahl ett tempo som ingen annan lyckades matcha. På första servicen efter SS2 var det jämt mellan 2:a och 4:e platsen. Vi låg 3:a, 1s efter Marcus och 2:s före Christian Andresen. Problemet var att alla vi tre tappade 0.5s/km till Erik. Fighten om 2:a platsen fortsatte till SS5 där vi troligen utsattes för ett sabotage. 1 km in på sträckan låg det en stor sten mitt i idealspår. Erik missade den men jag och Marcus körde på den. Smällen blev såpass kraftig att fälgen spräcktes med punktering som följd. De sista 5 km på sträckan fick vi köra helt utan luft i vänster framhjul. Chanserna till en topplacering var tyvärr borta.

Inför de sista sträckorna låg vi 18s efter Christian som låg 3:a. Avståndet mellan 3:an och 4:an minskade och inför sista sträckan hade vi 8s kvar att åka in. Efter att Christian snurrade på sista sträckan var 3:dje platsen säkrad.

Med tanke på punktering är vi nöjda med helgens resultat. Efter vinter säsongen ligger vi nu på 2:a plats i cupen 4 poäng efter Erik. Vintern har aldrig varit vår starkaste sida så det ska bli väldigt spännande till sommaren. Nästa deltävling körs i Kristiansand den 1:a maj.

Rally Solör, 040131
Resultat
KNA Solør arrangerade första deltävlingen i Norska Mästerskapet och andra deltävlingen i Peugeot Super Cup. Tävlingen avgjordes på 16 mil totalt varav 9 mil specialsträckor på varierande vägar som bitvis var mycket snabba. Drygt 100 startande team ställde upp i tävlingen.

Efter de tre första sträckorna låg vi tvåa med sträckseger på SS2 och andra tid på SS1 och SS3. Erik Nordahl, som vann förra deltävlingen, ledde med 15 sekunder inför SS4.

SS4 flöt på bra, men vi kommer aldrig få reda på hur tiden skulle ha stått sig mot Erik. Han fick bensinstopp 100m meter före mål och tvingades bryta i ledning. Nu hade vi samma chans som vi lämnade till Erik i förra tävlingen.

Christian Andresen åkte av på SS2 och Maren Engseth på SS4. Vi tog sträckseger på SS4 och SS5. På längsta och sista sträckan SS6 körde vi ikapp två fyrkrafsare och fick åka i snörök större delen av sträckan vilket kostade oss mycket tid, Fredrik Larsen körde in 17 s men vid slutmål hade vi ändå en knapp minuts marginal till andraplatsen.

Efter besvikelsen i Mountain Rally kunde inte resultatet i Rally Solør blivit bättre, förutsättningarna är nu de samma för oss och Erik inför kommande tävlingar i cupen.

Nästa deltävling är Rally Numedal som körs 6:e mars med Rødberg som centalort, vi kommer att göra det vi kan för att ge Erik en match.

Mountain Rally Norway, 040110
Resultat
Årets första cuptävling i Peugeot Super Cup avgjordes i Gol i helgen. 11mil SS och totalt 27 mil över 7 st SS. Målsättningen var att få ytterligare körträning och ligga bland topp tre i placeringarna.

Rekognoseringen på fredagen visade varierande sträckor men främst mycket snabba vägar där det kom att gå fullt på 6:ans växel. Vid 0930 på lördag morgon var det dags för start. Värsta konkurrenten var Erik Nordahl som vann Peugeot Super Cup förra året. Vi tog oss igenom SS1 i ok tempo och i målet på sträckan fick vi Eriks tid. Vi var 3 sekunder före! Det kändes minst sagt bra…

SS 2 åkte vi lika med Erik. Körningen och noter stämde bra men vi hade problem med bakvagnen som överraskade bland. SS3 gick bra, vi vann även den. Lika så SS4 och SS5. SS6 gick lika bra som sträckorna tidigare med undantag av ett missat vägbyte. Missen kostade en hel del tid och vi fick stryk med 6 sekunder av Erik.

Inför sista SS7 ledde vi med 5 sekunder, sträckan var totalt 17.77km lång. Början av sträckan gick mycket bra, inga missar och otroligt bra tempo. När det var 7 km kvar av sträckan hände det som inte fick hända. I ett stort gupp hoppade bilen till och vi åkte av vägen, träffade en sten med höger framhjul och ytterligare en med vänster framhjul. Färdigåkt 7 km från mål på sista sträckan… Besvikelsen var enorm efter att allt fungerat så bra tidigare under tävlingen.

I efterhand känns det inte allt för illa ändå, vi har visat att vi kan ge Erik och övriga i cupen en match om sträcksegrarna även om vi inte tog oss i mål den här gången. Det här var första avåkningen sedan 1998 som resulterat bruten tävling.

Nästa helg ska vi försöka köra lite test med bilen, målet är att den ska vara klar tills dess. I dagsläget har vi alla delar utom fjäderben fram. Stort tack till alla som hjälp till att få ihop bilen igen, främst Kjell Persson, Göte Låbbman, Svante Olsson samt de i Peugeot 206 Super Cup som hjälp till med att få fram delar. TACK!

Nedan hittar du resultat från övriga säsonger:

2011 Rally Toyota Corolla VBF DM och Racing Volvo 244 ERCup
2010 Rally Toyota Corolla VBF DM (7a) och Racing Volvo 244 ERCup (5a)
2009 Rally Toyota Corolla SuperCupen (5a) och VBF DM (Guld)
2008 Rally Toyota Corolla SuperCupen (5a) och VBF DM (Guld)
2007 Rally Toyota Corolla SuperCupen (6a) och VBF DM (Silver)
2006 Rally Suzuki Swift MKII Svenska Suzuki Cupen (Silver)
2005 Rally Peugeot Super Cup (4a)
2004 Rally Peugeot Super Cup (4a)
2003 Rally Suzuki Swift MKII Svenska Suzuki Cupen (Guld) Golf MKII Tarmac Cup (Guld)

Partners