Resultat arkiv 2006

Rejmerallyt, Deltävling 8 Suzuki Cupen
Resultat

Vissa dagar bör man ligga kvar i sängen och inte lägga tiden på rally. Noras tävling kommer det att dröja länge innan den är bortglömd. Väldigt länge.

Tänk dig läget. Finaltävling. 100 % fight om pallplatserna och man känner dessutom att förutsättningarna är bra. Bilen perfekt, körningen stämmer på träningen innan och teamet fokuserat på att ta hem segern.

Vad händer sen? Med startnummer 12 och först start 12.00 räknar vi med att vi ska starta ungefär 12.12. Fel. När vi kör upp till startbilen börjar vi ana oråd. Bil nr. 19 står vid startbilen. Vi är sena, vår starttid var 12.02. Trots debatt med funktionärerna bestraffas vi med 80 sekunder för sen ankomst.

Vi funderar på om vi ska packa ihop och åka hem direkt eller om vi ska åka igenom. Med en liten chans att både Axman och Israelsson bryter åker vi igenom tävlingen utan motivation och attack. Både Israelsson och Axman gick i mål. Utan straffet på 80 sekunder var vi ca 7 sekunder efter Axman och en hel del före Israelsson.

Senare visar det sig att vi inte alls får något straff eftersom tävlingsledningens syn på vår sena ankomst är en annan än funktionärernas. Dock drar vi på oss ett straff på 10 sekunder för sen ankomst senare under tävlingen, något som inte kan skyllas på annat än att vi kanske inte helt hade fokus på vad vi höll på med.

Tung avslutning på en tung säsong. Vi har trots allt klättrat från en niondeplats till en andra i cupen från botten noteringen i vintras, synd bara att det inte räckte ända hela vägen.

Rejmeknixen, Deltävling 7 Suzuki Cupen
Resultat

Fina vägar och tight hård fight. Helt enkelt rally när det är som bäst.

Calle Trainor var den som igen var hårdaste motståndet. Efter två mil SS ledde Calle med 1 sekund till oss. Ytterligare två mil senare var ledningen utökad till 5 sekunder. Efter att det varit så jämt och det bara återstod en mil SS valde vi att släppa Calle och nöja oss med en, för cupen viktig, andraplats. Axman slutade trea nästan två minuter bakom och Israelsson fyra.

Totalt i cupen har vi klättrat ytterligaren en placering och nu är det endast en poäng som skiljer de tre första förarna. Riktigt spännande inför finalen där bästa teamet av oss, Axman och Israelsson kommer att ta hem cupen totalt.

Majpokalen, Deltävling 6 Suzuki Cupen
Resultat

Inför Majpokalen låg vi 4:a i cupen. Tyvärr ganska långt efter Linus och Victor som skaffat sig ett hyfsat försprång. För oss fanns bara seger som alternativ för att kunna närma oss toppen.

Redan på andra sträckan av totalt sju fick både Victor och Linus problem. Linus körde bort bakvagnen på en sten och Victor fick elproblem. Calle Trainor från Katrineholm var istället den som bjöd på hårdast motstånd. På de första sträckorna var vi snabbare men Calle ökade temport och inför sista sträckan låg han 5 sekunder före. Sträckan var 9 km vilket innebar att vi var tvungna att åka in drygt 0,5 sekunder per kilometer, svårt men långt från omöjligt. Sträckan gick utan några större misstag för oss. Det gjorde den inte för Calle Trainor och Andreas Israelsson. Båda gick rakt fram i en lurig V2 och tappade mycket tid. Vi tog dagens andra sträckseger med drygt 20 sekunders marginal. Totalt slutade vi på 31:a plats av knappt 110 startande.

Totalt i cupen klättrade vi upp på pallen och ligger nu 3:a endast 4 poäng från Andreas Israelsson som leder. Det blir en spännande avslutning på cupen.

Götenerundan
Resultat

Vissa tävlingar fungerar helt enkelt inte. Det gjorde inte Götenerundan i år. Normalt sett en av favorittävlingarna med fina vägar och bra arrangemang. Totalt 4 Suzuki Swift kom till start.

På första sträckan gick det trögt, tungt underlag och ingen attack i körningen. Tiden var sekundlika med Daniel Molin som var snabbast.

På SS2 böjade det flyta bättre sträckseger med 17 sekunders marginal till Molin. I starten på SS3 regnar det rejält och inne på sträckan är det rejält halkigt bitvis. Men det var inte halkan som skulle ge oss problem utan (som vanligt...) vindrutetorkarna. Halvvägs inne på sträckan lägger torkarna av och vi får åka utan torkare resten av sträckan. Vi blir tvåa efter Johan Carlsson som är knappt 2 sekunder snabbare och Molin är ytterligare 4 sekunder efter oss.

När vi står i starten på sista sträckan, SS4, är det uppehåll men det kom snart att ändra sig. Vi fixade torkarna så de kanske kunde fungera sträckan ut om det skulle börja regna. Det gör det. Rejält. På ett snabbt parti ger torkarna av och det är skyfall. Vi försöker köra vidare men ganska snabb inser vi att det är omöjligt att hålla sig på vägen. Det är svårt att se något över huvud taget. Vi stannar vid kanten på vägen och lyckas få snurr på torkarna snabbt men väntar på att Joakim Rydholm som kör för seger i 2WD klassen ska passera innan vi åker ut. Rydholm passerar och vindrutetorkarna fungerar bra för tillfället. Vi ger på fullt och blir rejält förvånade när vi upptäcker att vi kör ikapp Rydholm som släpper förbi oss! Vi tar för givet att han har problem men när vi kommit i mål visar det sig att de släppt av pga regnet. Även om tävlingen i helhet gick ganska dåligt kan vi i alla fall glädja oss att vi fick köra förbi en Golf III Kit Car med en Suzuki Swift N1. Förmodligen första gången i historien och sannolikt sista...

Killingen. SM-Deltävling 4
Resultat

Killingen har alltid fina vägar och även om vi inte åker SM kan man inte låta bli att åka Killingen. Hårt och snabbt men ändå inte speciellt rakt. Totalt 9 mil SS fördelat på 10 SS. Målet med tävlingen var att slå Patric Ottosson i en VW Polo som för närvarande ligger 4:a i SM för 2WD Otrimmat. Vi visste redan från start att det skulle bli tufft att åka från Ottosson eftersom han i tidigare SM deltävlingar kört ifrån de som åkt Suzuki och dessutom har en vassare bil än vad vi har. För att förbättra våra utsikter åkte vi inte fredagens Shake Down utan istället körde vi test med nya framfjädrar hemma vid verkstaden. Det visade sig ge riktigt bra utdelning.

SS1 ströks pga en olycka. Vi hade svårt att få flyt på SS2 men vi var ändå 1 sekund/km snabbare än Ottosson. Resten av tävlingen flöt på fint och vi ryckte 1 till 1.5 sekunder på Ottosson och gick i mål med en segermarginal på drygt 1.5 minuter.

Kul att köra en lite större tävling, visa upp sig på hemma plan och dessutom vinna! Inte helt utan att man blir sugen att åka mera.

Film från tävlingen kommer inom kort.

Töcksforssprinten. Klubbtävling

Klubbtävling. Tre åk på vägen in till Nordmarkens Motorstadion och därefter två varv runt stadion. Tre bilar i otrimmade 2WD klassen. Vi var snabbast samtliga tre åk. Se film från tävlingen på Motorsport4sale.com.

Tre nöjda kartläsare fick åka med på tävlingen Beng-Åke Aronsson, Omega Oils, Åke Hansson, Volvo Lastvagnar och Sören Andersson, Farex.

Midnattspecialen. Deltävling 5 Suzuki Cup

Resultat

Det blev stenhård fight om placeringarna direkt på första sträckan som var en kort publiksträcka. Vi tappade 4 sekunder till Israelsson och satte fjärde bästa sträcktid. Fighten om placeringarna var stenhård hela tävlingen och inför femte och sista sträckan på 6 km ledde vi med 4 sekunder till Linus Axman. När vi gick i mål kände vi att det inte fanns en chans att Linus kunde kört in 4 sekunder så segern var i hamn – trodde vi…

Efter att resultaten hängt uppe i drygt 30 min ändrade man Linus tid på SS3 och helt plötsligt fick vi stryk med 3 sekunder istället för seger med 4. När vi pratade med tävlingsledningen hävdade de att man skrivit fel tid på Linus tidkort men sträckprotokollet visade 7 sekunder bättre tid och därmed var vi tvåa. När vi frågade om vi kunde få se sträckprotokollet sa de att vi skulle lägga en protest för att få se det. Lite märkligt beteende av Skepptuna MK.

Att få stryk när man tävlar efter kända förutsättningar är helt ok men när vi kört och vunnit utefter de tider vi känt till och att man i efterhand ändrar tiderna känns riktigt dåligt. Om vi hade vetat att segern legat några sekunder bort hade vi haft möjlighet att öka tempot istället för att bevaka vår placering.

För övrigt stämmde allt fint för oss på tävlingen. Bilen gick fint, Lars Inge Björlin gjorde en klockren insats som co-driver, Kjell skötte servicen perfekt och körningen stämde hyfsat. Enda missen är att kameran bara gick på SS2. SS5 hade vart kul att ha film på, mer i luften än på vägen...

Laxåknixen. Deltävling 4 Suzuki Cup
Resultat

Inför tävlingen hade vi haft mycket problem med växellådan men på torsdag kväll före tävlingen var den monterad och provkörd. Allt verkade vara klart för tävlingen. Tävlingen var på 5 specialsträckor på totalt 30km. Vädret var inte det bästa och väderprognosen förespådde skurar under dagen.

Vi fick problem några kilometer in på den 7 km långa första sträckan. Något gick sönder i drivningen till vindrutetorkarna och vänster torkare slutade fungera. Trots dålig sikt tog vi oss i mål och vann sträckan med 10 sekunder. Mellan sträckorna konstaterade vi vad som gått sönder men vi saknade verktyg att rätta till det. Som tur var kom bara lite duggregn på andra sträckan innan service.

På servicen fick vi ordning på torkarna och blev en bra fight om de fyra första platserna mellan oss, Calle Trainor, Linus Axman samt Andreas Israelsson. Calle fick bryta pga. växellådshaveri. Inför sista sträckan ledde vi med ca 8 sekunder före Axman. Sista sträckan passade vår körstil och vi drygade ut ledningen till Axman till 13,9 sekunder tätt följd av Israelsson, endast 0,9 sekunder.

Det här var första segern sedan januari 2004! Känns riktigt bra, bara att hålla tummarna för att vi är tillbaks i den form vi hade för några år sedan.

Dalslandsrallyt

Det är sällan som saker och ting blir som man tänkt sig. Helgen innan när vi monterade växellådan i bilen passade inte drivknut arna. Planethjulen i diffen var felvända... Ur med lådan, i med en standardlåda och skicka tillbaka lådan till Gävle. Istället för att åka i tävlingstempo valde vi att avanmäla oss och åka som föråkare. Inga problem på tävlingen, fina vägar och bilen gick helfint med undantag av det var väldigt svårkört där det var krokigt. Innerhjulet spann hysteriskt...

På söndagen monterade vi i tävlingsväxellådan i bilen igen för att göra klart för tävlingen i Laxå. Självklart tog vi för givet att allt var ok med lådan efter att den varit felmonterad en gång. När lådan var på plats och vi stoppar i drivaxlarna är det något som är konstigt. Låsningen på vänster drivaxel låser inte. Efter endel klurande upptäcker vi att planethjulen sitter rätt men ISTÄLLET ÄR DIFFKORSET MONTERAT FEL! Helt otroligt! Samma sak igen, ur med lådan och skicka till Gävle IGEN... Kommentarer överflödiga.

Tack vare Kjell är växellådan åter i Årjäng och monterad i bilen. Allt klart för Laxå.


LBC-Ruschen. Deltävling 3 Suzuki Cup
Resultat

12 bilar till start i klassen som startade först av det över 230 bilar stora startfältet.

Efter avåkningen i Kopparberg hade vi jobbat hårt för att få klar bilen till tävlingen. När vi provade bilen på fredag kväll så fungerade allt perfekt.

Det gjorde det inte på lördag. Efter några kilometer in på första sträckan böjrade det kännas som bilen tappade effekt. Vi sänkte tempot lite och höll ett öga på oljetempmätare som började stiga sakta. Halvmilen in på sträckan började det komma missljud så vi slog av tempot, puttrade i mål på sträckan och bröt.

Först trodde vi att det var följdfel av avåkningen i Kopparberg men när vi plockade ner motor så visade det sig att det var vevlagren som gett upp och att det inte hade något att göra med senaste tävlingen. När vi renoverade motorn på Peugeoten så hade den gått nästan 300 mil SS och det syntes inte ens på lagren så man undrar hur länge lagren i Suzukin hade varit med... Hur som helst är både motor och låda skickade på översyn och vi sitter och bara väntar på att grustävlingarna ska börja.

Stort tack till MP Maskin & Motor och CK:s Bilservice för all akuthjälp att få bilen till start!

Kopparsvängen. Deltävling 2 Suzuki Cup
Resultat

Deltävling 2 i Suzuki Cupen med 5.5 mil SS och 10 startande i klassen.

Sedan förra tävlingen hade vi lagt en hel del tid på att mixtra med väghållningen så att bilen inte skulle överraska mer. Efter att ha provat med lite olika uppsättningar fjädrar och hjulvinklar fick vi till sist en solklar förbättring. Efter sista testet på fredag kväll före tävlingen kändes det riktigt bra.

Första sträckan var ca 2.5 mil. Flöt på hur fint som helst förutom att vi kom ikapp bilen framför och fick ligga bakom några km innan vi blev förbisläppta. Trots att vi tappade ca 10s vann vi sträckan för Skytt med 15s. SS2 var kortare och väldigt slagig så vi tog det lugnt för att inte slå sönder något och tog ytterligare en sträckseger före Skytt.

SS3 var klassiska Björnjägaren. 2.5 mil SS. Mot slutet på sträckan började vindrutetorkarna vifta utan anledning. På rakan före sista svängen satt jag och försökte stänga av dom och missade ingången till SISTA svängen. Misstaget resulterade i att vi klippte en stolpe i yttersvängen med högersidan fram.

Vi tog oss i mål på sträckan men på den sista transporten in till mål ger höger drivaxel upp och vi tvingas bryta.

Dan Anderssons Minne. Deltävling 1 Suzuki Cup
Resultat

Första riktiga tävlingen i Suzukin. 6 mil på 3 SS och totalt 12 anmälda bilar i klassen.

Som vanligt på vintertävlingar är däcken den största orsaken till huvudbry. När vi provade våra nyinköpta däck visade det sig att de var några mm högre än de gamla däcken, de fick helt enkelt inte plats! Istället fick vi åka på däck med en mönsterdesign som såg ut som den var hämtad direkt från tidigt 80-tal. Med 6 effektiva dubbrader kände vi oss slagna på förhand.

Efter några km in på första sträckan fick vi kast på bilen och hamnade i snövallen. Självklart tog vi en kurva där det inte fanns speciellt mycket publik, 2 pers. 25 minuter senare och ett telefonsamtal för att få mer publikhjälp så kom vi därifrån. Inga skador på bilen men motivationen låg inte direkt på topp, nu handlade det bara om att ta oss i mål för att få träning i nya bilen.

Resten av tävlingen gick bra, inga problem men inte heller någon attack i körningen. Vi gissade att vi ungefär skulle ha tredjetiderna på SS2 och SS3. När vi kollade tiderna efter tävlingen visade det sig att vi var 30 sekunder snabbare än segraren Victor Windahl. Nu vet vi att vi hänger med bra och att det verkar som att däcken trots allt fungerar bra.

Vi hoppas att vi får fightas lite mer i Kopparsvängen den 25/2.

Film på avåkningen finns i Galleriet.

Klubbtävling, Kils MK
Premiärtävling med ny bil, Suzuki Swift MK II. Skillnad mellan den och 206:an? Svar ja. 60 hk mindre, glest stegad växellåda och hoppiga Bilstein är skillnaden.

Ulla Thorängen vann Barncancerlotteriet och fick åka med som kartläsare. Snöblandat regn gjorde vägarna snorhala och vi tog oss i mål som 2:a i klubbmästerskapet av totalt 5 i klassen. Ulla gjorde en strålande insats som co-driver.


Nedan hittar du resultat från övriga säsonger:

2011 Rally Toyota Corolla VBF DM och Racing Volvo 244 ERCup
2010 Rally Toyota Corolla VBF DM (7a) och Racing Volvo 244 ERCup (5a)
2009 Rally Toyota Corolla SuperCupen (5a) och VBF DM (Guld)
2008 Rally Toyota Corolla SuperCupen (5a) och VBF DM (Guld)
2007 Rally Toyota Corolla SuperCupen (6a) och VBF DM (Silver)
2006 Rally Suzuki Swift MKII Svenska Suzuki Cupen (Silver)
2005 Rally Peugeot Super Cup (4a)
2004 Rally Peugeot Super Cup (4a)
2003 Rally Suzuki Swift MKII Svenska Suzuki Cupen (Guld) Golf MKII Tarmac Cup (Guld)
Partners