Resultat arkiv 2003

Romjulsrally, NMK Elverum, 031228
Resultat
Första tävlingen med Peggan. Alla som åker Peugeot Super Cup var på plats. Före tävlingen hade vi kört lite drygt 2 mil i fullfart med bilen de andra har åkt en säsong i sina bilar. Målsättningen var att få känna lite på bilen och konkurrenter samt få några välbehövliga mil i bilen.

Tävlingen hade en sträcka på dryga milen som kördes två gånger, rekognisering och egna noter var tillåtet. Efter första åket kunde vi konstatera att bilen gick som en orm på vägen och det kändes inte säkert någon gång... Vi fick tredje tiden bland de 5 206:orna. Andra åket tog vi det lite lugnare och förbättrade tiden med 8s men fick ändå stryk av segraren Erik Nordahl med över 1s per km. Slutresultatet blev 3:a i klassen och 16:e totalt.

Vi var ändå ganska nöjda med bilen med tanke på att vi är riktiga blåbär i Peggan. Första cuptävlingen körs den 10:e januari.

Fjolårsföraren till vår bil, Henning Nyberg, lade sin nybyggda Subaru Sti på sidan. Film finns på www.nybergrally.no

Marknadsnatta, Västra Östergötlands MK, 031025
Resultat
Finaltävling i Suzuki Cupen. Vi har åkt vintertävlingar med mer grus framme på vägarna än vad det var på Marknadsnatta... Hur som helst tog vi oss i mål och vi är nu MÄSTARE I SVENSKA SUZUKI CUPEN 2003! Trots att vi inledde säsongen knackigt med växellådshaveri och influensa tog vi hem cupen med totalt fyra av åtta möjliga deltävlingssegrar. Bilen har gått som en klocka och körningen har stämt ganska bra, det finns fortfarande mycket att förbättra i körningen men vi åker hyfsat snabbt. Årets höjdpunkt var Rejmeknixen med en 36:e plats totalt. Smäller kanske inte skithögt men med tanke på storleken på startfältet så är det mycket bra.

Nu är det 2004 och Peugeot Super Cup som gäller. Första deltävlingen är Mountain Rally andra helgen i januari. Det kommer att bli spännande och se om vi har en chans att hänga med årets segrare i cupen, Erik Nordahl. Det ska helt enkelt bli skitkul att köra Peugeot! Fortsättning följer...

Fridaspecialen, Vänersborgs MK 031019
Resultat
Finaltävling i Tarmac Cup. Utmaningen för dagen var att åka ifrån Joakim Widell och ta ytterligare en deltävlingsseger för att köra hem cupen med maxpoäng. Cupsegern var klar för flera tävlingar sedan. Till en början var allt lugnt och efter första varvet ledde vi med drygt 8s före Joakim Strömberg i vår gamla Golf GT. Allt flöt bra ända tills mitten på SP 10. Vid en växling från tvåan till trean brakade det till rejält i växellådan men den verkade funka bra ändå. Trodde jag... Vid nästa växling från ettan till tvåan upptäckte jag att tvåan var borta. Trean funkade däremot och med en mycket välljudande bil fortsatte vi i mål på SPn.

Förra gången det hände var i Ydre och då klarade vi oss i mål utan tvåan trots att nästan hälften av kuggen på pinjongen var mer eller mindre borta. Tvåans drev var helt rent.  För att klara segern fick vi inte tappa mer än ca 10s på de två sista proven.  Nöjda med att bilen höll ända i mål kunde vi konstatera att det gått riktigt sakta på de två sista proven men vi hade fortfarande 3,1 s kvar... Widell fick nöja sig med en mindre meriterande 6:e plats, en halv minut efter vår haltande Golf. Bonuspoäng till Vänersborgs MK för en bra tävling med teknisk efterkontroll.

Nästa helg är det finaltävling i Suzuki Cupen där vi i princip måste ta oss i mål för att säkra cupsegern, som sämst blir vi trea i cupen. Spännande med tanke på att väderprognosen säger SNÖ... Huga...

Rejmeknixen, MK Ran, 030927
Resultat
Efter att ha åkt i Valdemarsvik och Eskilstuna kändes det bra att åka till Askersund som har snabba och rytmiska vägar istället för kringelkrok vägar. Nu skulle vi äntligen få köra långa snabba sträckor.

I cupen stod det i huvudsak mellan oss och Abrahamsson. Målet med tävlingen var att vinna och förpassa Abrahamsson till andraplatsen, då skulle det "bara" behövas en andraplats i Skänninge för att ta hem cupen. Lätt sagt, svårare att få till...

Värsta konkurrenterna för dagen var som vanligt Abrahamsson och Berggren. Vissa skvallrade om att även Johnny Andersson skulle vara snabb. Första sträckan gick lite halvknackigt som vanligt men med undantag av lite tvåhjulsåka i en vänster 2 flöt det hyfsat ändå. När vi kom in till TK:n och fick se Berggrens tid såg vi att vi fått stryk med 20 sekunder! 20 sekunder! Så illa kan det inte ha gått... Sen när Berggren lutar sig ut ur bilen och säger att de åkt av två gånger kändes det inte direkt bättre. 20 sekunder! Halvt chockade över att ha fått så mycket stryk tittade Mattias en gång till på tidkortet och upptäcker att det smugit sig in ett minutfel. Vi hade piskat Berggren med 40 sekunder istället. Kändes mycket bättre. Det som inte kändes bra var att min högertumme fick rejält med stryk vid tvåhjulsåkat. Den kändes trasig.

Även Johnny åkte av vägen i samma vänster 2 och var borträknad från tätstriden, dessutom var bilen i dålig kondition efter en avåkningen. Någon som absolut inte var borta från fighten var Abrahamsson som slog oss med 2,2 sekunder.

SS2 var kortaste sträckan på tävlingen, strax under milen. Tummen började stelna till och gjorde skitont vid belastning. Första halvan av sträckan gick lite halvknackig men sen släppte det. På slutet gick det fort, riktigt fort. Abrahamsson var 3,1 sekunder efter och Johnny var 2,1 sekunder efter. Alltså var vi i ledning med två sträckor kvar. Nervöst å de värre...

På SS3 fick vi stryk av både Johnny och Abrahamsson. Vår ledning på 0,9 sekunder var borta och istället låg vi under med 1,5 sekunder. Minst sagt tight med tanke på att vi åkt över 3 mil i fullfart.

Sista sträckan var tävlingens längsta med nästan två mil. Vi behövde köra in mindre än 1 sekund per mil för att vinna. Karaktären på sista sträckan skilde sig mot tidigare sträckor, vägen var smalare och väldigt halkig bitvis. Tummen verkade dessutom vara på bättringsvägen, eller så hade jag helt enkelt annat att tänka på. Utan att råka ut för några värre incidenter tog vi oss i mål men efter en stund kunde vi konstatera att något hänt inne på sträckan varken Abrahamsson eller Johnny dök upp. Det visade sig att Abrahamsson halkat av vägen ca 2 km från mål och därmed var vår fjärde och tredje raka delseger i Suzuki Cupen säkrad.

Mer resultat finns på http://www.motorsportivarmland.nu/

Här tar de dokumenterade delen av Kent Perssons tävlande slut. Det finns mer, första tävlingen kördes 1993... I galleriet finns bilder från 1997 och frammåt.

Nedan hittar du resultat från övriga säsonger:

2011 Rally Toyota Corolla VBF DM och Racing Volvo 244 ERCup
2010 Rally Toyota Corolla VBF DM (7a) och Racing Volvo 244 ERCup (5a)
2009 Rally Toyota Corolla SuperCupen (5a) och VBF DM (Guld)
2008 Rally Toyota Corolla SuperCupen (5a) och VBF DM (Guld)
2007 Rally Toyota Corolla SuperCupen (6a) och VBF DM (Silver)
2006 Rally Suzuki Swift MKII Svenska Suzuki Cupen (Silver)
2005 Rally Peugeot Super Cup (4a)
2004 Rally Peugeot Super Cup (4a)
2003 Rally Suzuki Swift MKII Svenska Suzuki Cupen (Guld) Golf MKII Tarmac Cup (Guld)
Partners