Tävlingar
Kalender 2013

ERCup


Rally

11/5
9/6
29/6
16/8
8/9
13/10


Ring Knutstorp
Falkenberg Motorsbana
Sturup Raceway
Mantorp Park

Kinekulle Ring
Ring Knutstorp


Inga planerade tävlingar.

Resultat

ER Cup deltävling 5 Kinnekulle Ring
pilResultat

Efter fyra riktigt tunga tävlingshelger för Tornado Racing och Kent började den femte deltävlingen i ER Cup på Kinnekulle bra. Teamet placerade sig på andra plats i kvalet efter 2Fast4You och med ATM Racing på tredje plats.

Tobbe startar tävlingen från andra placering och är direkt uppe i ledning och lyckas arbeta upp en liten lucka men de övriga teamen ökar pressen bakifrån. Efter en timme på banan är fighten stenhård och det skiljer bara drygt 2 sekunder mellan första och Tornados tredjeplats.

Under racets 6 timmar växlar topplaceringarna många gånger men oavsett förare så är en bil med i toppen under hela racet. Tornado racing lyckas hålla den mattsvarta BMWn på pallen från start till mål.

- Jag tog sista stinten den här gången och förutom att jag var tvungen att gå in för ett däckbyte så funkade bilen perfekt. Det som var problem för mig var att jag hade en förkylning i kroppen så det var riktigt svårt att hålla koncentration och tempo i värmen. Som tur var så kostade det oss inte några placeringar utan jag kunde säkra andraplatsen i tävlingen. Det känns fantastiskt bra efter alla problem vi haft tidigare under säsongen, berättar Kent.

Sjätte och sista deltävlingen körs på Ring Knutstorp den 13e oktober.

Kinnekulle
Vy från första startled.


ER Cup deltävling 4 Mantorp Park
pilResultat

Deltävling fyra i långloppsserien ER Cup kördes på Mantorp Park med 20 team på startlinjen.

I kvalet var Tornado Racing näst snabbast, endast slagna av 2Fast4You med 0,163 sekunder. När det är dags för start så startar Tornados svarta BMW med Kent bakom ratten jämsides med 2Fast4Yous röda Opel längst fram i startfältet.

Kent rycker direkt en lucka till övriga startfältet men efter några varv så är ATM racing som startade på tredje plats ikapp och kör förbi. Efter ungefär två timmar håller Tornado en andraplats men då börjar problemen igen. Michael som är ute på banan ropar in att motortempen börjar stiga. När bilen är inne i depå konstaterar man att det förmodligen är samma problem som satte stopp för förra tävlingen på Sturup. Därmed är chanserna på en bra placering förstörda.

- Det känns otroligt tungt, bilen och teamet presterar fantastiskt bra men vi lyckas inte bli av med motorproblemen. Vi har satt ett antal snabbaste varv under tävlingen men det spelar ingen roll. Det går aldrig vinna från depå, säger Kent uppgivet.

Tävlingen som var uppdelad i två deltävlingar vanns av 2Fast4You och ATM Racing.

Nästa deltävling körs på Kinnekulle Ring den 8:e september.

Mantorp
Foto Stephanie Stenstad

ER Cup deltävling 3 Sturup Raceway
pilResultat

Tredje deltävlingen i långloppsserien ER Cup kördes på Sturup Raceway. De tidigare tävlingarna under säsongen har varit problemfyllda för Kent och Tornado Racing men nu tog sig inte teamet inte ens till startlinjen.

- Vi fick problem med motorn på kvalet och valde att inte starta för att inte riskera ytterligare skador. Vi har nästa tävling på Mantorp i augusti så det är bara att se framåt nu, säger Kent besviket.

Efter en hel del skruvande så kom bilen ut på banan med det varade bara tre varv innan man valde att avbryta tävlingen för gott. Segen togs av 2 Fast 4 You.

ER Cup deltävling 2 Falkenberg Motorbana
pilResultat

Andra deltävlingen i långloppserien ER Cup kördes på Falkenbergs motorbana med 23 team på startlinjen.

Uppladdningen för Tornado Racing blev sämsta tänkbara. Efter att motorn havererade på förra tävlingen levererades inte den nya förrän fredag eftermiddag före racehelgen. Efter att teamet jobbat stenhårt för att hinna till start så var bilen klar. Klockan halv tre på morgonen innan tävlingen.

- Bilen gick inte riktigt rent och vi hade felsökt elen i timmar men till slut fattade vi beslutet att vi lastar och åker till tävlingen så får vi se om den piggnar till under tidskvalet, berättar Kent.

Trots lite problem i form av misständande motor, strulande bromsar och en startmotor som gav upp lyckades Tornado sätta en sjätte tid på tidskvalet.

Från sjätte startposition tog Kent starten och var efter några varv uppe på fjärde plats. Efter 80 minuter på banan och som bäst uppe på andra plats lämnade Kent över bilen till nästa förare på en fjärde plats.

Fighten om placeringarna var stenhård och med problemen kvar från kvalet plus ett depåbesök efter en lite för tät bromsduell föll teamet ner till en elfteplats som sämst. När målflaggan föll låg teamet på tionde plats.

- Slutplaceringen var ingen höjdare men nu vet vi att bilen har potential. När fokus legat på att få motorn att funka så har allt annat blivit bortprioriterat. Det ihop med lite barnsjukdomar på motorn så går det inte hänga med när det är så tight. Vi presterade ett gäng riktigt bra varvtider så bilen har bra potential att bli snabb. Faktiskt så får vi nog se det som en seger att vi kom till start och tog målflagg. Alla i teamet har kämpat stenhårt för att vi ska komma till start, säger Kent.

Och tight var det, efter sex körda timmar skilde det mindre än 15 sekunder mellan pallplatserna och de fem första teamen låg på samma varv. Segern togs av Skararp Motorsport före ATM Racing.

Nästa deltävling körs på Sturup Raceway om tre veckor.

Falkenberg
Foto Mattias Pålsson

ER Cup deltävling 1 Ring Knutstorp
pilResultat

Premiärtävlingen i 6-timmars långloppsserien ER Cup kördes på Ring Knutstorp. Med i startfältet på drygt 20 team fanns Kent Persson med nytt team, Tornado Racing från Falkenberg, i en mattsvart BMW 320.

Efter att motorn till bilen levererades sent var det på gränsen att Tornado Racing kunde komma start. Det sista på bilen gjordes kvällen innan racet och då hade man prioriterat bort det som inte var nödvändigt för att få bilen till start. Som exempelvis styrservo.

- Innan vi började kvala på morgonen innan racet hade jag kört bilen i gånghastighet några 100m i depå. Utöver det så var det bara att lära sig bilen under kvalet och racet. Inte som man önska sig att det ska vara men teamet fick jobba stenhårt för att vi överhuvudtaget skulle komma till start så det var egentligen ett av de mindre problemen, berättar Kent.

Kvaltiden ställde teamet på 11e plats i starten och de jobbar sig trots några mindre problem med bilen sakta upp från 11e plats till 5e. Av de fyra 90 minuters körpassen skulle Kent köra det sista. När det är två timmar kvar råkar teamet ut för ett motorhaveri och tvingas bryta.

- Otroligt trist. Vi hade lite småproblem under racet men inget allvarligt så besvikelsen var stor när vi konstaterade att en ventil hade gett upp. Även om jag aldrig kom ut på banan under racet och bara körde på kvalet kändes det som bilen har otroligt bra potential att vara snabb bara vi i en motor som håller. Det är trist med haveriet men det känns ändå väldigt bra inför kommande tävlingar, säger Kent hoppfullt.

Teamet 2Fast4you tog segern och Tornado Racing fick nöja sig med en 11:e plats. Nästa race blir på Falkenbergs Motorbana den 9:e juni.

Töcksfors Shopping Center
Sista justeringarna på fredag kväll.

Resultat från tidigare säsonger:

2012 Rally Toyota Corolla och Racing Volvo 244 ERCup
2011 Rally Toyota Corolla VBF DM och Racing Volvo 244 ERCup
2010 Rally Toyota Corolla VBF DM (7a) och Racing Volvo 244 ERCup (5a)
2009 Rally Toyota Corolla SuperCupen (5a) och VBF DM (Guld)
2008 Rally Toyota Corolla SuperCupen (5a) och VBF DM (Guld)
2007 Rally Toyota Corolla SuperCupen (6a) och VBF DM (Silver)
2006 Rally Suzuki Swift MKII Svenska Suzuki Cupen (Silver)
2005 Rally Peugeot Super Cup (4a)
2004 Rally Peugeot Super Cup (4a)
2003 Rally Suzuki Swift MKII Svenska Suzuki Cupen (Guld) Golf MKII Tarmac Cup (Guld)

Partners